Sportmassage Delft

Anders dan de naam doet vermoeden, is een sportmassage niet alleen geschikt voor sporters. Iedereen kan op een bepaald moment last van stijve spieren krijgen. Om te voorkomen dat de klachten door de stijve spieren toenemen, kun je een sportmassage overwegen.

Het doel van sportmassage Delft is, zorgen voor een verbeterde doorbloeding van de spieren. Op deze manier kunnen de afvalstoffen uit de spieren sneller worden afgevoerd. De snelle afvoer van de afvalstoffen helpen je lichaam en de spieren sneller te herstellen.

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage Delft is een stevige massage die kan worden gegeven bij klachten van stijve spieren. De massage kan worden gegeven voor het sporten, maar ook na afloop of zelfs tijdens het sporten.

Heb je een werkdag achter de rug en klachten van verstijfde spieren, dan kan deze sportmassage jou zeker uitkomst bieden. Ook als je een blessure hebt opgelopen, zal een dergelijke massage jouw herstel bevorderen.

Bij stijve spieren wordt in sommige gevallen een “knoop” gevoeld. Om deze weg te kunnen masseren, wordt het bindweefsel losgemaakt en de knoop uit jouw spier gemasseerd. Om dit te kunnen bereiken, zal de massage diep in de spieren moeten worden gegeven.

Bij klachten betekent dit dat het onprettig gevoel geeft. Wel is het nodig om dan toch door te zetten om het gewenste resultaat te bereiken. Vanwege de intensieve aard van deze massage is het van belang dat je niet net voor de massage een zware inspanning hebt geleverd.

Ook na afloop van de massage is het niet verstandig om heel actief bezig te gaan. Doe je dat wel, dan loop je het risico dat je spieren overbelast raken.

Een sportmassage kan beter niet worden gegeven als je een huidontsteking of -wond hebt en ook niet als je koorts hebt. Ook ingeval van een spierscheuring kan een sportmassage beter worden uitgesteld.

Kort gezegd kan gezegd worden dat een sportmassage Delft helpt om:

  • doorbloeding van je spieren te stimuleren
  • blessures te voorkomen
  • bestaande blessures sneller te verhelpen
  • spieren te activeren
  • snelle afvoer van afvalstoffen
  • herstel van lichaam en spieren
  • balans terugbrengen in het lichaam
  • ontspannen van lichaam en geest

Om de afvalstoffen zo snel mogelijk uit je lichaam te krijgen, is het van belang dat je voldoende water drinkt na de behandeling.

Vul mijn contactformulier in en maak een afspraak of stel zo jouw vraag aan mij.