Rug massage

Het ondergaan van een rug massage kan verlichting geven als je ongemak of klachten ervaart. Bij veel functies wordt langdurig veel gevraagd van het lichaam. Zowel bij veelvuldig staan, als bij langdurig zitten tijdens je werk, kan dit rugklachten of stijve spieren tot gevolg hebben. Je kunt ook een stijve rug ervaren na een tijdje zitten of tijdens een wandeling. Dit is een teken dat jouw rug wel een massage kan gebruiken.

De verleiding om bij een stijve rug juist minder te bewegen ligt dan op de loer, met alle gevolgen van dien. Blijven bewegen is belangrijk om je lichaam soepel te houden. Een goede doorstroming van zowel je bloed als energie is echt nodig om je goed te blijven voelen en de stijve rug onder handen te nemen.

Dit kan worden bereikt door bij een rug massage Delft zowel de nek- als rugspieren te masseren. Het heet weliswaar een massage van de rug, maar de nek en schouder worden wel degelijk betrokken bij deze vorm van masseren. Stress en emotie uiten zich vaak in pijn in zowel de rug, schouders als de nek. Door het gehele gebied letterlijk onder handen te nemen tijdens de massage, zullen alle behandelde lichaamsdelen na afloop ontspannen aanvoelen.

Voordelen van een rug massage

De effecten die met deze vorm van massage kunnen worden bereikt, zijn onder andere:

  • het verminderen van de rugpijn
  • de invloed van stress op de behandelgebieden verminderen
  • het los masseren van een stijve rug

Voor een soepele beweging en om de huid te beschermen, zal tijdens het masseren sowieso een ontspannende massage olie worden gebruikt. Een goede massage olie kan onder andere helpen bij spieren die overbelast of verstijfd zijn.

Pijnlijke spieren zullen met olie niet alleen soepeler worden, maar voorkomen ook dat je extra gaat verkrampen door de pijn die de aangetaste spieren met zich mee brengen. Er zijn veel soorten oliën die kunnen helpen bij het masseren. Afhankelijk van de massage en eventuele overgevoeligheden of allergieën kan gebruik worden gemaakt van:

  • olie met of zonder geur
  • neutrale olie
  • warme of hete olie

Als niet bekend is of iemand overgevoelig is, zal te allen tijde een neutrale olie worden gebruikt.

Luisteren naar het lichaam is dan ook belangrijk, ook na de behandeling.

Neem de rust om te herstellen en laat het zelf herstellend vermogen van het lichaam zijn werk doen.

Vul mijn contactformulier in en maak een afspraak of stel zo jouw vraag aan mij.