Meridiaan massage Delft

In ons lichaam lopen meerdere energiebanen die ook wel meridianen worden genoemd. Deze meridianen zijn essentieel als het gaat om het laten stromen van onze levensenergie.

De meridianen zijn weliswaar verbonden met de organen, maar hebben ook invloed op de psychische gesteldheid. De meridianen voorzien het lichaam van de energie die nodig is om optimaal te kunnen functioneren.

Enkele voorbeelden van meridianen in het menselijk lichaam zijn de:

  • Miltmeridiaan
  • Blaasmeridiaan
  • Hartmeridiaan
  • Niermeridiaan
  • Longmeridiaan

Tot slot zijn er nog de Ren- en Du-meridianen. Deze worden binnen de oosterse geneeskunst gezien als extra meridianen, omdat ze niet in verband staan met een orgaan.

Chinese gezondheidsleer

Qi staat binnen de Chinese gezondheidsleer voor levenskracht en deze stroomt door de energiebanen. Binnen de Chinese geneeskunde wordt gekeken naar de reden waarom een klacht is ontstaan. Door de achterliggende oorzaak op te sporen, kan veel gerichter worden gewerkt aan de oplossing. Vindt er een verstoring in de energiebanen plaats, dan kan dit met de nodige klachten gepaard gaan. Het kan zijn dat er sprake is van:

  • ontregeling van de doorstroming van de energiebaan
  • teveel aan energie in de meridiaan
  • tekort aan energie in de energiebaan

Een hierop toegespitste Qi yoga massage kan een specifieke energiebaan openen en op deze manier de kans bieden om de energie weer vrij te laten stromen. Er kan gebruik worden gemaakt van acupunctuurpunten en drukpunten bij deze vorm van massage.

Als de meridianen weer optimaal functioneren, kan de energie direct daarna moeiteloos naar de cellen en organen worden vervoerd. De meridianen in het lichaam staan allemaal met elkaar in verbinding.

Hierdoor kan met een massage worden bereikt, dat bij het de behandeling van een bepaalde meridiaan ook de energiestroom van andere meridianen in positieve zin wordt beïnvloed.

Het effect van meridiaan massage Delft kan ertoe leiden dat je hele lichaamsbalans zich zal herstellen. Je energie zal toenemen en de werking van je organen zal eveneens verbeteren.

Vul mijn contactformulier in en maak een afspraak of stel zo jouw vraag aan mij.