Massage Delft

Een massage is een goede manier om even helemaal tot rust te komen. En om aandacht aan zowel lichaam als je geest te besteden. De redenen om voor massage Delft te kiezen, kunnen heel uiteenlopend zijn. Sommigen kiezen voor een massage als invulling voor een rustig moment, terwijl anderen een massage plannen, omdat ze gebukt gaan onder een of meer klachten.

Voor een goede gezondheid is het van belang dat lichaam en geest in balans zijn. Een verstoring op lichamelijk gebied werkt veelal ook door op de mentale gezondheid en vice versa.

Naast aandacht voor beweging en gezond eten, is ontspanning ook een belangrijk onderdeel bij het in stand houden van de gezondheid. Zowel lichaam als geest moeten kunnen herstellen na een enerverende dag of een drukke periode. Het is echter niet altijd mogelijk om de rust op tijd te nemen.

Daarnaast kan het ook moeilijk zijn om zelf een goede manier te vinden, waarop je echt kunt ontspannen. Dit kan komen door aanhoudende drukte of simpelweg omdat je af en toe vergeet hoe belangrijk ontspanning is voor je gezondheid. De broodnodige ontspanning kan op meerdere manieren worden gevonden, bijvoorbeeld door:

  • even lekker bij te praten met vrienden of familie
  • een gezellig avondje uit naar het theater
  • een lange wandeling in de buitenlucht
  • een ontspannen bezoek aan de sauna
  • het lezen van een boek
  • het luisteren naar muziek

Ontspannen van lichaam en geest

Bovenstaande vormen van ontspanning vereisen de nodige inzet van jezelf. Je zult zelf actief aan de slag moeten gaan om dit te bereiken. Wat echter ook kan helpen bij het ontspannen, is een massage Delft. Hierbij laat jij het aan een ander over om jou te helpen goed tot rust te komen.

Ten onrechte wordt weleens gedacht dat een massage alleen wordt gegeven als er klachten zijn. De ontspannende factor van een massage is echter ook van groot belang. Juist door tijdig een massage te nemen, kun je klachten voor zijn. Je kiest op gezette tijden jouw moment van rust en op deze manier kunnen zowel je lichaam als geest zich goed ontspannen. Met een passende massage investeer je in het behoud of herstel van je eigen fysieke en mentale gezondheid.

Soorten massages

Afhankelijk van jouw wensen en eventuele klachten zijn er meerdere soorten massages die gegeven kunnen worden. Om zeker te weten dat je de juiste massage krijgt, kun je bespreken wat jouw redenen zijn om een massage te boeken. Hierbij kun je aangeven of je ontspanning zoekt of bepaalde klachten hebt.

Massages die onder meer kunnen worden gegeven, zijn:

Voor het in stand houden van je gezondheid kan een ontspanningsmassage een goede manier zijn. Door jezelf af en toe een ontspannen massage te gunnen, ben je actief bezig met het bewaken van de gezondheid van je lichaam en je geest.

Heb je lichamelijke of mentale klachten, dan kun je een voetreflexmassage of een meridiaan massage ondergaan. Een massage van de meridianen heeft als doel de energiebanen weer vrij door het lichaam te laten stromen. De meridianen staan in contact met de weefsels en organen en zijn dan ook door het hele lichaam te vinden.

Bij een voetreflexmassage kan via de zenuweinden in de voet worden achterhaald, in welk deel van het lichaam obstructies of blokkades zitten. Het lome en ontspannen gevoel dat wordt bereikt met een massage, kan de nachtrust bevorderen. Zowel lichaam als geest zijn immers tot rust gekomen na de behandeling.

Vul mijn contactformulier in en maak een afspraak of stel zo jouw vraag aan mij.