Acupunctuur

Ik weet zeker dat iedereen tegenwoordig weleens gehoord heeft of enigszins bekend is met de Chinese geneeskunde en acupunctuur. Het heeft de afgelopen jaren veel media-aandacht gekregen en de verzekeringsmaatschappijen dekken nu de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering.

Chinese of Oosterse geneeskunde is al meer dan 2500 jaar wereldwijd een enorm succes in het behandelen van veel voorkomende gezondheidsproblemen. Het is een functioneel geneeskundig systeem gebaseerd op dezelfde principes van anatomie en fysiologie zoals we die vandaag begrijpen in de Westerse geneeskunde. Wat de Oosterse geneeskunde bijzonder maakt, is dat de Chinezen naast het zenuw-, bloed- en lymfesysteem een ander systeem hebben ontdekt, namelijk het meridiaansysteem; een complexe organisatie van de neurale, vasculaire, endocriene en somatische netwerken, waarin alle circulatie en stromen in het lichaam plaatsvinden, inclusief bloed, lymfevloeistoffen, zenuwimpulsen, energie, voedingsstoffen, emoties en meer.

Mijn taak als acupuncturist is om te bepalen waar die doorstroming aangetast wordt en eraan te werken om het te optimaliseren, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen en genezen.

Ik behandel in mijn praktijk een breed scala aan aandoeningen, waaronder pijn, interne orgaanproblemen, emotionele stoornissen en infectieziekten.

Acupunctuur heeft effect op elk belangrijk lichaamsstelsel, inclusief het hart, maag en darmen, bloedvaten, hersenen, blaas en genitaliƫn en het hormoon- en immuunsysteem. Het helpt gezond te blijven op elke leeftijd en in elke levensfase.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.